Annons

Annons

Som ett brev på posten

Det landade ett stort bulligt kuvert i brevlådan en dag. Avsändare: sjukvården. Nej, vad är det nu var min första tanke. Jag tycker att jag har fått nog av brev från den i mitt fall mycket väl fungerande vården. Och nu visade det sig att de tänkt på mig igen.  Jamen nu var det ett självtest för HPV-virus. Ett test där man kan upptäcka livmoderhalscancer på ett förhoppningsvis tidigt stadium. Bara att följa instruktionen och sedan lägga provet på posten. Bara och bara. Jag kände att nej, nu får de inte hitta någon mer skit. Så brevet blev liggandes tills jag hörde Annika Lantz sommarprat. Hon var själv drabbad och då bestämde sig strutsen, det vill säga jag, för att dra upp huvudet ur sanden och göra testet. Postat det har jag också. Så nu är det bara att vänta på provsvar. Och försöka att inte tänka de värsta tankarna.

Annons

Annars är det heltid på jobbet som gäller, emellanåt sticker jag emellan med en spruta Herceptin. Den senaste tog styggt. Inte bara för att den gjorde så ont att jag nästan började lipa, under 30 timmar var jag lika hård i magen som en nervös mås…

I övrigt mås det riktigt bra.

En målsökande robot i vätskeform.

En målsökande robot i vätskeform.

 

LÄS OCKSÅ

(29)

AnnonsSenaste från Hemmets