Annons

Annons

Snipp, snapp, snut, och så drogs den ut

Det är som att fiska makrill, säger sjuksköterskan I, lugnande.

Det är som att fiska makrill, säger sjuksköterskan I, lugnande.

Det vill säga dra försiktigt och blir det mothugg gäller det att inte släppa taget utan vänta och sedan fortsätta att dra lugnt och metodiskt. Jag har fått min sista, hoppas jag, påse med cytostatika. Så nu var det även dags att dra ur picc-linen som suttit i kroppen i ett halvår. Det är lång tid och jag har vant mig vid att den finns där. Jag kommer ihåg första tiden när jag trodde att jag skulle dra ur den när jag sov.

Annons

– Äsch, möjligtvis om du var dement och mycket aggressiv, sa dotter K, som också är sjuksköterska.

Så efter att ha haft den där slangen i kroppen och fått den rengjord och omlagd varje vecka, så drog I ut den. Nej, det var inte som sambon som var med under det högtidliga besöket frågade:

–Ska du slita ut den nu?

Hux flux var den ute! Hon kan sina saker I. Och den såg ut precis som när de opererade in den, inte som en kladdig navelsträng som jag hade inbillat mig.

Nu återstår fas 3 av behandlingen, (har inte regeringen avskaffat den?)  fortsatta sprutor med Herceptin resten av året. Den målsökande roboten som den kallas. Och jag är bekant med dess biverkningar efter de sprutor jag fått hittills. Som domningar i fingrarna, muskelvärk, speciellt i benen, lite yrsel, och kraftlöshet.

Dock saknar jag viktminskning…

Nu är den borta! 38 centimeter slang in i kroppen. Men sicken uppfinning det är ändå.

Nu är den borta! 38 centimeter slang in i kroppen. Men sicken uppfinning det är ändå.

Nu syns bara en liten prick. Märkligt.

Nu syns bara en liten prick. Märkligt.

 

 

LÄS OCKSÅ

(70)

AnnonsSenaste från Hemmets