Annons

Annons

Med fingrarna i sylt…Nej, såpburken

Allting går långsammare när man man går under behandling. Det är förstås därför som  julgransbarren på balkongen inte blev uppsopade förrän i dag. Så måste det väl vara? Att kroppen sjunger långsamhetens lov och där jag inte hänger med förrän i refrängen. Men bättre det än att sjunga på sista versen.

Sedan blev balkonggolvet lite taffligt skurat med grönsåpa. Jag älskar såpa. Kan användas till det mesta. Vid min senaste behandling i fredags såg bästa onkologsköterskan I att jag hade sprickor på fingertopparna. Om det gör ont? Om det är svårt att få dem att läka?

– Doppa dem i såpvatten en stund, det är antibakteriellt och  mjukar upp sårkanterna och sedan på med ett bra plåster.

Som den lydiga patient jag är gjorde jag som hon sa. Simsalabim! Det funkar! Trista, trötta fötter? Uppiggande fotsalt? Glöm det. Såpvatten funkar lika bra. Men spring inte upp innan du sköljt bara, annars kan det bli för glatt…

Annons
Såpa funkar till det mesta!

Såpa funkar till det mesta!

 

LÄS OCKSÅ

(40)

AnnonsSenaste från Hemmets