Annons

Annons

Då gick hon in i förrådet och hämtade ett nytt bröst

Alltså det här med kortisontabletter. Skulle inte det var något för arbetsgivarna att blanda i kaffemaskinen? Hjälper mot allt utom döden som en sjuksköterska sa till mig. Visserligen sitter inte den uppiggande effekten i så länge, men i rätt dos skulle det nog räcka en arbetsdag. Och dagen efter blir man rosig i ansiktet och på framsidan av halsen, så då ser det ut som att man ändå hunnit var ute i solen också. Förutom att jobba.

Annons

Apropå jobb blev jag så glad i dag när personalen på ortopedtekniska var så i bängen, eller så in i förrådet, hjälpsamma. Efter dagens behandling chansade jag och gick dit. Annars ska det nog tidsbeställas och det är utlämning på en udda tid. När jag framfört mitt ärende och väntade på att få en tid längre fram träder C in. Asch, om du vill kan jag hjälpa dig på en gång.

In i ett litet rum, dressa av sig och dra ur protesen ur BH-n. Jaha, du har ett skal säger hon. Skal? Jag tänker skalskydd och äggskal, kan det ha med det att göra? Tog det lång tid innan svullnaden gick ner? Jo, det gjorde det säger jag.

Hon tar ögonmått och går in i förrådet. Ut kommer människan med ett nytt bröst, i en annan modell, men som harmoniserar bättre med kompisen på  min högra sida. Fast nog känns det vilket som har ammat tre barn… det ena är just fastare.

– Vill du behålla det här, frågar C och menar mitt gamla inlägg.

– Nä, vad ska jag med till?

– Bra, då skickar vi det till utlandet.

Så i bästa fall kommer protesen att vara till nytta och glädje hos en kvinna någon annanstans.

Det kallar jag biståndsarbete. Eller BH-arbete kanske?

Kartongen till inlägget skulle lika gärna komma från en butik på fina gatan.

Kartongen till inlägget skulle lika gärna komma från en butik på fina gatan.

Nej, så lyxigt är det inte att man kan beställa glass på avdelningen. Den var inköpt innan behandlingen började.

Nej, så lyxigt är det inte att man kan beställa glass på avdelningen. Den var inköpt innan behandlingen började.

LÄS OCKSÅ

(69)

AnnonsSenaste från Hemmets