Annons

Annons

Möte med kirurgen

Fredag, en knapp månad efter operationen. Jag ska få träffa min kirurg. Kallelsen fick jag bara några dagar efter operationen vilket känns jättebra, de har inte tänkt att tappa bort mig. Vi slår oss ner i ett rum och hon frågar hur jag mår, sedan berättar hon om tumören och operationen. Lugnt och sakligt. Jaha, det var en elak jävel visar det sig. De har tagit bort tumören och två lymfkörtlar. ”Antal lymfkörtlar innehållande cancer: 0.” Alltid något positivt.

Annons

Men jag som trodde att allt var bra bara de tog bort bröstet kan känna mig blåst. Nu måste jag genomgå cytostatikabehandling också. EC+Taxan. Och sen Herceptin under ett år. Den empatiska kirurgen förklarar, men jag är inte helt mottaglig. Jag frågar om jag får ta med hennes papper med anteckningar hem, och det var liksom meningen det. Bra det. Och så blir jag sjukskriven en månad till. Tankar? Fan, fan, fan, jag vill inte ha cytostatika. Jag ser min syster fram för mig, som blev djävulskt dålig, visserligen har läkemedelskonsten gått framåt sedan dess, men ändå. Innan de sätter igång något ska jag träffa en onkolog på Jubileumskliniken i Göteborg. Där har jag inte varit sedan min syster dog. Det blir fortsatt att ta en dag i taget.

På måndagen är jag kallad till ortopedteknikern. Jo, det kan vara ett heltidsjobb att vara sjuk.
– Vilken BH-storlek brukar du ha?
Hon plockar fram en BH, en vit med spets, som ser helt normal ut. Men den här har insydda fickor med plats för silikoninlägget.  Som hon också plockade fram efter en titt på brösten, eller ja, bröstet. Ena dottern frågade mig tidigare om man inte kunde bli sned i ryggen om ena bröstet var borta, på grund av ojämn belastning. Då skrattade jag och tyckte hon ställde dumma frågor, sedan sa sköterska som skrev ut mig att det var inte alls någon dum fråga. Förlåt E. Nu hade jag i alla fall jämn barlast med mig hem. Ett rosa silikoninlägg och en vit BH. Hela besöket kostade svindlande 100 kronor.
Japp, bilden är upp och ner, precis som livet.

LÄS OCKSÅ

(0)

AnnonsSenaste från Hemmets